Tisztelt Szülők!A 2019/2020-as tanév a koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon zajlott le. A befejezése is eltért a megszokottól, és így nem került sor végzős tanulóink búcsúztatására sem. Ugyanakkor júniusban is fontosnak tartottuk jelezni Önöknek, hogy az esemény megtartására - a járványhelyzet és a hatályos rendeletek ismeretében – sor kerülhet augusztus hónap végén.

Ezek ismeretében tájékoztatom Önöket, hogy megtartjuk ballagási ünnepségünket.

Így a gyerekek -hagyományainknak megfelelően- méltó módon tudnak elköszönni iskolájuktól, tanáraiktól és osztálytársaiktól. Mi pedig ünnepélyes keretek között tudjuk útjukra bocsátani tanítványainkat.

Az esemény lebonyolítása a kialakult helyzet miatt különleges szabályok betartását is szükségessé teszi. Kérem a következőkben olvasható tudnivalók figyelembe vételét és a szabályok betartását, hogy valóban ünnepélyes, méltó körülmények között és biztonságos módon tudjanak búcsút venni tanítványaink iskolájuktól.

A ballagási rendezvény időpontja: 2020. augusztus 29. (szombat) 10 óra

Helyszín: Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola (fórum)

Kérjük Önöket, hogy gyermekenként maximum 4 fő hozzátartozó vegyen részt a ballagási ünnepélyen.

A gyerekek 9.30-ra érkezzenek az iskolába alkalomnak megfelelő öltözetben és foglalják el helyüket osztálytermükben. Az osztályok szülői közösségének képviseletében maximum két fő jöhet be az épületbe (az osztályfőnököktől történő búcsúzás 9.30-9.45 között az osztálytermekben zajlik). Rajtuk kívül az iskola épületébe csak a ballagó gyerekek és az iskola dolgozói léphetnek be. Az osztályok tanáraiktól is elköszönhetnek.

Az ünnepély kezdetét követően a gyerekek a főbejáraton keresztül lépnek ki a fórumra, és osztályonként vonulnak a színpadra. Ekkor lesz lehetőség a gyerekek fényképezésére is. Ezt követően a diákok elfoglalják kijelölt ülőhelyüket.

A fórum környékén – a gyerekek számára kialakított területen kívül – helyezkednek el a hozzátartozók, ahol korlátozott számban ülőhelyeket is biztosítunk a vendégek részére. Kérjük, hogy a 1,5 m-es távolságtartásra figyeljenek, maszk használata nem kötelező, de ajánlott.

A ballagási ünnepély végén a gyerekek már nem mennek vissza az épületbe. Rendezvényünk várhatóan 10.45-ig tart.

 Köszönjük segítségüket és támogatásukat.

Veszprém, 2020. augusztus 19.

Tisztelettel:
Horváth Szilárd
igazgató