ERDŐFÜRDŐ
Az Erdőfürdő (Shinrin-joku) egy japán módszer, melyet a testi-lelki egészség megőrzésének védelmére hívtak életre. Magyarországon még nem terjedt el, de próbálkozások már vannak. Bizonyított tény, hogy jótékony hatással van az emberi szervezetre, így a gyerekekére is. Jó a betegségek megelőzésében, visszaszorítja az egészségünkre nehezedő nyomást, erősíti az immunrendszert, csökkenti a stressz-szintet, növekszik általa az általános „jólét” érzése.

Oktatási intézményekben még nem gyakori e módszer jelenléte. Veszprémben - Nagyné Kozma Ildikó Tanárnő vezetésével - a mi iskolánkból választották ki a 2.c osztályt kipróbálásra. (szülői és intézményvezetői beleegyezéssel)

Ez a program a 2020/21-es tanévben kísérleti jelleggel működik. A gyerekekkel hetente egyszer együtt megy az erdőfürdőre a két osztálytanító is: Földesiné Pethe Andrea és Nógrádi Ákos. A programot az iskolai védőnő, Baráthné Nagy Edina is támogatja.

Az első tapasztalatok azt mutatják, hogy nő a gyerekek önfegyelme, próbálnak a természet hangjára figyelni és a légzőgyakorlatok, mozgásos feladatok végzése közben befelé figyelni. Az erdőfürdő alkalmanként egy órás, melyet a szabadban (erdőben) a friss levegőn töltik a tanulók.

Ez egy olyan lehetőség, melyet a családok is beépíthetnek a hétvégi programjaikba. Ahhoz, hogy a Kedves Szülők is kipróbálhassák, a „CSENDNAPOK” keretében -2020. október 10-én 14-16 óra között a Jezsuita templom előtti indulással – megtehetik. „A leghatékonyabb tanulás a modellkövetés.”