Tisztelt Szülők!


Tájékoztató első osztályos beiratkozásról


Szeretettel köszöntöm Önöket a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola közössége nevében. A koronavírus járvány mindannyiunk életét, terveit és elképzeléseit felülírta. Így a Deák iskola esetében sincs mód hagyományos beiskolázási programunk lebonyolítására. Ezért honlapunk segítségével szeretnénk az Önök számára megteremteni a betekintés lehetőségét iskolánk mindennapjaiba és természetesen a leendő első osztályok életébe.

Honlapunkon az Oviból-suliba oldalra kattintva tekinthető meg minden fontos információ (www.deakveszprem.eu/Oviból suliba). Az oldal folyamatosan frissül, új információkkal bővül a tartalma. Felhívjuk figyelmüket, hogy az idei beiskolázással kapcsolatban létrehoztunk egy email címet, amelyre várjuk kérdéseiket, kéréseiket a leendő első osztályokkal kapcsolatban  (email cím:  elsosleszek.deak@gmail.com ). Amennyiben elküldik nevüket, email-es elérhetőségüket erre a címre, akkor a beiskolázással kapcsolatos friss információkat közvetlenül is elküldjük az Önök számára.

Reméljük, hogy sok hasznos információt tudunk nyújtani az iskolába készülő óvodásoknak és Önök számára ahhoz, hogy megalapozott, jó döntést hozzanak akkor, amikor iskolát választanak.

S talán elősegítjük a válaszadást arra a kérdésre: miért is jó deákosnak lenni?

Ha néhány gondolatban kell megfogalmaznom az iskolánkra jellemző tulajdonságokat, akkor a következőket emelném ki:

Kiemelt feladatunknak tekintjük azt, hogy a hozzánk érkező gyerekek szívesen járjanak iskolába. Olyan lehetőségeket teremtsünk, amelyben minden gyermek kibontakoztathatja tehetségét.

Erre alapozva legfőbb pedagógiai célkitűzésünk, hogy biztos alapokon nyugvó, széleskörű tudás megszerzését biztosítsuk tanítványaink számára. A tanulás mellett pedig színes, sokféle szabadidős foglalkozás közül választhassanak a diákok.

Az elmúlt esztendők deákos történései, sikerei, az iskola iránt megnyilvánuló jelentős szülői érdeklődés igazolja, hogy célkitűzéseinket sikerrel tudtuk megvalósítani.


Horváth Szilárd
intézményvezető


A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok (Ide kattintva letölthetők)


Az előttünk álló 2020/2021. tanévben tervezett első osztályainkról:


A tanítópárok négy éven keresztül kísérik, nevelik-oktatják a gyerekeket. A tanítók tantárgycsoportban tanítanak, tehát a párok mindegyike tanít tantárgyakat és felváltva töltik az időt a gyerekekkel délután.


Leendő első osztályos tanító párosaink és az osztályok típusai:

1.a Kocsárdi Judit – Jakabné Kiss Éva (emelt szintű matematika)
1.b Bundáné Szabó Zsuzsanna (informatika orientáció)
1.c Kovács Zsófia – Varga Erika (emelt szintű matematika)Kínálatunkból:

A Deák olyan gyerekközpontú iskola, ahol a tanulás mellett minden lehetőség adott a szabadidő eltöltésére is a művészet, zene vagy a sport területén.

Az épület adottságai lehetővé teszik, hogy alsós és felsős osztályaink térben elkülönülhessenek, ami nagy segítség, hiszen különböző életkorú gyerekek eltérő környezetet igényelnek. Alsó tagozatos gyerekeink a földszint birtokosai.

Osztálytermeik – négy éven keresztül iskolai otthonuk – közvetlen kertkapcsolattal rendelkeznek, így tanítóik bármikor megteremthetik a közvetlen játék lehetőségét a gyerekek számára. Ez nagyon fontos, hiszen 45 perces tanítási órákat az első hetekben, hónapokban még nem tartunk a gyerekeknek.

Az alsósok és felsősök által használt iskolai udvar is elkülönül egymástól. A kicsik által használt udvaron, zöld környezetben: kézilabda pálya, játszóvár, udvari padok, kiülők, felfestett játékok is szolgálják a gyerekek számára a szabadidő vidám eltöltésének lehetőségét


Leendő első osztályos tanítóink

Kérjük, fogadják szeretettel leendő első osztályos tanítóink bemutatkozó gondolatait. (1.b osztályunk esetében hamarosan bemutatjuk Zsuzsa néni párját is)

Kocsárdi Judit
Jakabné Kiss Éva

Bundáné Szabó Zsuzsanna

Kovács Zsófia
Varga ErikaTisztelt Szülők!

A járványhelyzet miatt sajnos nem áll módunkban, hogy személyesen találkozzunk Önökkel és a leendő első osztályos kisgyerekekkel. Annak érdekében, hogy ebben a helyzetben az iskolaválasztás nehéz és fontos döntését segítsük, két filmfelvételt készítettünk Önöknek. Az egyikben az iskolát, a tárgyi feltételeket, a leendő első osztályokban induló programokat röviden bemutató intézményvezetői tájékoztatót tekinthetnek meg. A másik felvételen pedig a leendő első osztályos tanító nénik óráiba nyerhetnek betekintést. Ezeken az órákon a tanító kollégák jelenlegi negyedik évfolyamos osztályközösségükkel dolgoznak.

Tudjuk, hogy ezek a felvételek nem pótolják a személyes találkozásokat, de a kialakult helyzetben reméljük, hogy így is hozzá tudunk járulni a megfelelő döntés meghozatalához. Kérjük, ha bármilyen kérdésük, kérésük van továbbra is keressenek minket bátran az oldal alján található elérhetőségeinken.


Intézményvezetői tájékoztató

ÓrarészletekÉszkerék levelezőjáték I.

Ismét útjára indítjuk hagyományos és népszerű levelezőjátékunkat. A logikai feladatokat kérjük, november 30-ig email formátumban juttassák el a Deák iskolába vagy papír formátumban az óvodába.


Észkerék levelezőjáték II.

Beküldési határidő: 2021. január 20. 


Életképek

A kialakult helyzet miatt egyelőre sajnos nem tudjuk fogadni iskolánkban a leendő első osztályos gyerekeket és Önöket sem (reméljük ezt később majd pótolni tudjuk). Addig kérjük, hogy „életképeink” segítségével gyermekeikkel együtt pillantsanak bele életünkbe.(Tanítási órák, kirándulások, vidám pillanatok, sport, szabadidő, vendégek és még sok minden látható a felvételeken).


 Veszprém TV

A fenti linkre kattintva a Veszprém TV  2020. november 23-án forgatott híradását tekinthetik meg. Témája a Deák iskola beiratkozása.


Meglepetés

Fogadjátok szeretettel negyedik évfolyamos diákjaink ajándékát. A gyerekeket leendő első osztályos tanítóik készítették fel. Megtekinthető a címre kattintva.


Alma együttes

Az idei év februárjában iskolánkban forgatta az Alma együttes – diákjaink közreműködésével – a Zöldforgó c. dal klipjét. Fogadjátok szeretettel a forgatásáról készített rövid kedvcsinálót és a Zöldforgó című dalt.Elérhetőségeink:

Iskola: 88/560-685

Intézményvezető: 30/811-6206

email cím: elsosleszek.deak@gmail.com