Tisztelt Szülők!A járványügyi intézkedések szigorítása az általános iskolai nevelés-oktatás rendszerét közvetlenül nem érinti. A gyerekek a tanév elején kialakított órarendjüknek megfelelően folytatják tanulmányaikat a továbbiakban is. Ugyanakkor a délutáni idősávban - a szabadidős iskolai foglalkozások esetében – történnek változások.

Az iskolában szervezett és tartott csoportos, mozgásos tevékenységeket felfüggesztjük. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az iskolában eddig tartott modern tánc, csapatsport (kézilabda, röplabda, labdarúgás) foglalkozások szünetelnek 2020. november 11-től (szerda).

A szüneteltetés 2021. január 4-ig tart.

Ezt a határidőt, amennyiben szükséges, meghosszabbítjuk.

A korlátozó intézkedés a testnevelés órákat nem érinti.

Az iskolai intézkedési tervben is életbe lép néhány módosítás.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX.18.) Kormányrendelet alapján - vendéglátással kapcsolatos rendelkezések változása miatt - az iskola ebédlőjében minden diáknak, felnőttnek kötelező a maszk viselése. Ez 1-8. évfolyamig érinti az étkező diákokat.

Az iskola saját hatáskörében döntött a maszk viselésének kiterjesztése mellett. Ennek megfelelően a közösségi terekben (folyosók, mosdók) a maszk viselése kötelező minden 3-8. évfolyamos diák számára. Eddig ez a rendelkezés csak a felső tagozatos tanulókat érintette.

Kezdeményezzük továbbá nem kötelező jelleggel a 3-8. évfolyamon a maszk használatát tanítási órákon. Miután a járvány terjedésének megakadályozásában ez az egyik leghatásosabb eszköz, a jelen helyzetben ezzel is szeretnénk a védekezés hatékonyságát fenntartani.A maszk viselése ugyan tanítási órákon sem a pedagógusok, sem a diákok számára nem kötelező, de ajánlott. Természetesen indokolt esetében – pl. egészségügyi okokból – következmények nélkül visszautasítható a kérés.

Reméljük, hogy az eddigiekhez hasonlóan továbbra is sikerül a Deákban a járvány terjedésének ütemét lassítani és a betegség tömeges kialakulását megakadályozni. Ez mindannyiunk érdeke, a sikeres védekezéshez továbbra is kérjük az Önök támogatását és megértését.

Kérjük továbbá, hogy gondolják át gyermekük iskolán kívüli elfoglaltságait is, és törekedjenek ezek esetében is az óvatosságra, a megelőzésre, a kockázatos helyzetek kerülésére.

Továbbra is fontos, hogy csak tünetmentesen látogassuk az intézményt, védve ezzel a közel 800 deákos egészségét.Veszprém, 2020. november 11.

Horváth Szilárd
intézményvezető