Tisztelt Szülők!


Szinte napra pontosan egy esztendővel ezelőtt egyszer már bevezetésre került a digitális távoktatás rendje. A járványügyi helyzet miatt most újra át kell állnunk erre az oktatási formára.

A rendkívüli helyzetet némileg megkönnyíti, hogy tavasszal már tapasztalatot szereztünk a digitális távoktatás rendjével kapcsolatban. Így most nem kell teljesen az alapoktól kezdenünk.

A digitális távoktatás bevezetése nem tanítási szünetet jelent a gyerekek számára, hanem eltérő oktatási rendet a hagyományoshoz képest. Nyilván ezzel nem lehet olyan színvonalú oktatást megvalósítani, mint a jelenléti oktatás rendjében, hiszen a gyermek-pedagógus személyes kapcsolatát nem pótolja. Sem a tananyag átadásának tekintetében (oktatás), sem a nevelés vonatkozásában.

A mostani helyzet, az egészség és az élet védelmének érdeke fontosabb minden egyéb érvnél, így ezzel az oktatási formával kell most a következő hetekben teljesítenünk.

Kérjük, hogy ennek szellemében segítsék a gyerekek napirendjét és eredményes tanulásukat.

A digitális távoktatás 2021. március 8 – április 7 között kerül bevezetésre, ami a gyakorlatban 18 munkanapot jelent. Az oktatáshoz a tavasszal már használt és bevált Google Classroom és Discord rendszereket használjuk.

A gyerekek erre az időszakra vonatkozó órarendet kapnak, amely egyrészt eltér a mostanitól, másrészt kevesebb a napi órák száma is, de fontos, hogy ezeken az órákon a jelenléti oktatás időszakához hasonlóan: jelen kell lenniük. Új tananyagok megbeszélése, házi feladatok feladása és számonkérés is történik ebben az időszakban is.

Az iskola minden munkanap nyitva lesz - a technikai dolgozók végzik a munkájukat -, de a belépésre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, amelyek szeptemberben bevezetésre kerültek. A kapcsolattartást hivatali időben telefonon és email formátumban tudjuk biztosítani az Önök számára.

A digitális távoktatás időszakában minden szakköri, sportköri vagy egyéb gyerekek és pedagógusok együttes jelenlétét igénylő foglalkozás elmarad.

A felsős tanulókat arra kértük, hogy ürítsék ki a szekrényeiket, hiszen a távoktatás időszakában takarításra, fertőtlenítésre is sor kerül az iskolában. Az alsós gyerekek felszerelését kérjük, vigyék haza, hogy a tanulás zavartalanul folytatódjék az előttünk álló időszakban is.

A digitális távoktatás időszakára vonatkozó rendelet még nem jelent meg, de vélhetően ez órákon belül megtörténik. A felügyeletre vonatkozó feltételek és lehetőségek minden valószínűség szerint ebben kerülnek megjelenítésre. Amint pontos információval rendelkezünk erről, megjelenítjük azt honlapunkon és az e-Kréta felületen egyaránt.

Reméljük, hogy a tavaszi szünetet követően vissza tudunk térni az oktatás megszokott rendjéhez és aztán lassan vissza tudunk majd térni megszokott életünkhöz is.

Ehhez most még kitartásra és türelemre van szükség mindannyiunk részéről és arra, ami a legfontosabb, hogy figyeljünk és vigyázzunk egymásra a következő időszakban is.